Lielbritānijas jaunais aizsardzības ministrs, admirālis Sers Alans Vests norādījis, ka cīņa pret radikalizāciju, kas notiek cīņas pret terorismu ietvaros, varētu ilgt vismaz 15 gadus, raksta BBC. Viņš norāda, ka jaunos britus negatīvi ietekmē džihada jeb svētā kara dalībnieki ārvalstīs, un šīs ietekmes apkarošana ir liels izaicinājums.
Ministrs mudināja iedzīvotājus šajā jautājumā mainīt savus ieradumus un biežāk ziņot varas iestādēm, ja pamanīts kas aizdomīgs. Arī jaunais Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns ir norādījis, ka viņš vēlētos visā Eiropā izveidot sistēmu, kas palīdzētu identificēt iespējamos aizdomās turamos.

Ministrs norāda, ka cīņā pret terorismu ir nozīmīgi četri punkti – sagatavošanās, aizsardzība, izsekošana un draudu novēršana. Viņš uzskata, ka steidzīgi jāķeras pie ārvalstu ietekmes mazināšanas, jo gadījumi, kad cilvēki pilnībā maina savu dzīvi un viņiem nerūp, cik savu līdzcilvēku viņi nogalinās ar savu rīcību, ir pārāk nopietni, lai pret tiem izturētos vieglprātīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!