Foto: F64

Viens no Lielbritānijas lielākajiem laikrakstu izdevējiem pirmdien paziņoja, ka sāks izlaist jaunu nacionālo laikrakstu, kas būs pirmais 30 gadu laikā.

Izdevniecība "Trinity Mirror", kas izdod kreisas noslieces tabloīdus "Daily Mirror" un "Sunday Mirror", paziņoja, ka jaunais laikraksts "The New Day" sāks iznākt 29.februārī, piedāvās "optimistisku pieeju un būs politiski neitrāls".

Vēsts par jauno preses izdevumu nākusi klajā dažas dienas pēc tam, kad laikraksta "The Independent" īpašnieks, Krievijā dzimušais Jevgeņijs Ļebedevs paziņoja, ka martā tiks izbeigta šī laikraksta izdošana papīra formātā un tas turpmāk iznāks tikai interneta versijā.

"The New Day" būs pārstāvēts sociālos medijos, bet tam nebūs savas interneta vietnes, informēja "Trinity Mirror" vadītājs Saimons Fokss.

Viņš atzina, ka laikrakstu pircēju skaits ir samazinājies, bet uzstāja, ka drukātā prese ne tuvu nav mirusi.

"Pēdējos divos gados vairāk nekā miljons cilvēku ir beiguši pirkt laikrakstus, bet mēs uzskatām, ka liels skaits no viņiem var tikt atvilināti atpakaļ ar pareizo produktu," sacīja Fokss.

Jaunā izdevuma redaktore Alisone Filipsa sacīja, ka tas ir "pirmais laikraksts, kas paredzēts tautas mūsdienīgam dzīvesveidam".

Laikraksts būs 40 lappuses biezs. Pirmajā iznākšanas dienā tas tiks izdalīts bez maksas, pēc tam divas nedēļas tā izmēģinājuma cena būs 25 pensi (0,32 eiro), bet vēlāk tas maksās 50 pensus (0,64 eiro) – par 10 pensiem mazāk nekā "Daily Mirror".

2010.gadā sāka iznākt "The Independent" pazeminātas cenas versija "i". Ņemot to vērā, "Trinity Mirror" atzīmēja, ka "The New Day" būs "pilnīgi jauns laikraksts, nevis "Daily Mirror" māsasizdevums vai vieglāka versija".

Saskaņā ar jaunākajiem datiem "i" tirāža ir vairāk nekā 270 tūkstoši, bet "The Independent" tirāža – tikai 55 tūkstoši. "Daily Mirror" tirāža gada laikā sarukusi par 12% līdz 800 tūkstošiem janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!