Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānija noraida "Brexit" pārejas perioda pagarināšanu vai jaunas sarunas pēc šā gada beigām, pirmdien pavēstīja Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona pārstāvis sakariem ar presi, Londonas un Briseles sarunām turpinoties bez progresa iezīmēm.

"Laika, saprotams, palicis ļoti maz. Mēs esam beigu stadijās. Mēs esam gatavi risināt sarunas tik ilgi, cik mums tam būs pieejams laiks, ja mēs uzskatīsim, ka vienošanās ir iespējama," pārstāvis sacīja žurnālistiem. Tomēr viņš uzsvēra: "Bet mēs to daudzkārt esam pauduši skaidri - mēs nepagarināsim pārejas periodu. Šī nostāja paliek spēkā."

Vaicāts, vai sarunas varētu turpināties nākamajā gadā, balstoties provizoriskās vienošanās nosacījumos, lai izvairītos asas attiecību saraušanas 31.decembrī, pārstāvis piebilda: "Es to nevaru izslēgt."

Ja Eiropas Savienība nepiekāpsies neatrisinātajos jautājumos, Džonsons uzskata, ka "vienošanos panākt iespējams nebūs" un Lielbritānijai nāksies dzīvot tālāk, ņemt vērā koriģētos tirdzniecības nosacījumus, viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!