Foto: AP/Scanpix
Otrdien, 23. maijā, Lielbritānija izsludinājusi visaugstāko iespējamo terorisma draudu līmeni, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Šis lēmums pieņemts pēc pirmdien notikušā terorakta Mančestras arēnā. Savukārt ziņu aģentūra "Reuters" informē, ka pastāv bažas par to, ka tuvākajā laikā iespējams jauns terorakts.

Mediji vēsta, ka terorisma draudu līmenis paaugstināts no "smaga" līdz "kritiskam". Ar apzīmējumu "smags" terorisma draudu līmenis - tiek raksturots, ka terorakts ir "ļoti iespējams", bet ar "kritisks" - terorakts ir "gaidāms".

Draudu līmenis paaugstināts līdz "kritiskākajam", atsaucoties uz Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas sacīto, vēsta BBC.

Viņa arī norādīja, ka pasākumos, koncertos un citās ļaužu iecienītās vietās turpmāk atradīsies militārpersonas, kā arī policisti.

BBC atgādina, ka līdz šim Lielbritānijā terorisma augstākais draudu līmenis bijis izsludināts tikai divas reizes. Tas noticis 2006. gadā, kad notikusi operācija, kuras laikā tika novērsts mēģinājums uzspridzināt lidmašīnas, kā arī pērn, kad likumsargi mēģinājuši notvert vīrieti, kas solījies uzspridzināt naktsklubu Londonā, bet pēc tam sarīkot uzbrukumu Glāzgovas lidostā.

Jau vēstīts, ka pirmdien vakarā Mančestras arēnā dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā notikušo sprādzienu sarīkojis pašnāvnieks - spridzinātājs ar mājas apstākļos izgatavotu spridzekli, vēsta raidsabiedrība BBC. Sprādzienā bojā gāja vismaz 22 cilvēki, bet vairāk nekā 59 tika ievainoti.

Vīrietis identificēts kā 22 gadus vecais Salmans Abedi, otrdienas vakarā paziņoja policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!