Lielbritānijas valdības ministrs starptautiskās attīstības jautājumos Duglass Aleksandrs ir minējis iespēju, ka nākotnē attiecības starp Lielbritāniju un ASV varētu mainīties, raksta BBC. Savā runā ASV viņš uzsvēra, ka ir nepieciešamas jaunas alianses, kas balstītas uz kopējām vērtībām.
Aleksandrs arī brīdināja nepakļauties vienpusēji pieņemtiem lēmumiem un aicināja vispasaules problēmas risināt starptautisku sarunu ceļā. Analītiķi norāda, ka viņa runa ir bijusi "kodēta kritika", kas vērsta pret ASV prezidenta Džordža Buša piekopto politiku.

Savā runā Aleksandrs norādīja, ka mūsdienu neatkarības laikā izolacionisms vairs nestrādā. "20.gadsimtā bieži vien par valsts varenību sprieda pēc tā, cik daudz tā spēja iznīcināt. 21.gadsimtā valsts spēks būtu jāmēra tajā, cik daudz mēs spējam radīt," viņš teica. "Mums ir jāveido jaunas alianses, kas balstītas uz kopējām vērtībām, kas mūs ne tikai aizsargā no pasaules, bet arī ļauj tajā iekļauties."

"Nevienā valstī nav drošības vai pārticības, ja mēs visas pasaules mērogā nerisinām tādus jautājumus kā drošība, globalizācija, klimata pārmaiņas, slimības un nabadzība," izteicās Lielbritānijas ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!