Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēdējo nedēļu laikā Krievija, visticamāk, ir lēmusi par vismaz 100 papildu tanku un kājnieku kaujas mašīnu iegādi no Baltkrievijas krājumiem, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka krievu karavīri, kas dienē Ukrainā, ir vīlušies, ka ir spiesti izmantot vecās kājnieku kaujas mašīnās, kuras viņi raksturo kā alumīnija kārbas.

Oktobra vidū, saskaroties ar Ukrainas ofensīvu, Krievijas bruņumašīnu zaudējumi pieauga līdz vairāk nekā 40 dienā, kas ir aptuveni vienam bataljonam paredzēto transportlīdzekļu apjoms, norāda Lielbritānijas ministrija.

Bruņotās vienības un artilērija ir galvenā Krievijas karošanas sastāvdaļa. Okupantu pašreizējās problēmas Ukrainā daļēji ir skaidrojamas ar to, ka tiem ir grūtības tikt gan pie artilērijas munīcijas, gan pietiekami kvalitatīvām rezerves bruņumašīnām, noslēgumā raksta britu izlūki.


Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!