Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas Melnās jūras flotes darbības ierobežo potenciālie draudi, kurus rada Ukrainas bezapkalpes militārās ierīces, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka 2023. gada 22. martā vismaz trīs bezapkalpes virszemes kuģi (USV) un viens bezpilota lidaparāts mēģinājuši dot triecienu Krievijas jūras spēku bāzei Sevastopolē, kura atrodas okupētajā Krimā.

Publiski pieejamie ziņojumi liecina, ka vienu USV apturējušas aizsardzības konstrukcijas, bet divi tika iznīcināti ostā. Krievijas amatpersonas paziņoja, ka neviens tās kuģis neesot cietis. Tiek ziņots, ka iepriekšējā USV uzbrukumā Sevastopolei 2022. gada 29. oktobrī tika sabojāts mīnu kuģis "Ivan Golubets" un fregate "Admiral Makarov", norāda Lielbritānijas ministrija.

Lai gan šie Ukrainas uzbrukumi, visticamāk, nespēja sabojāt okupantu militāros resursus, USV radītie draudi turpina ierobežot Krievijas Melnās jūras flotes darbības, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!