Pieci procenti britu ir alkoholiķi, tādēļ valdībai nekavējoties jārīkojas, lai ierobežotu alkohola lietošanas izraisītās negatīvās sekas sabiedrībā, trešdien paziņoja labdarības institūcija.
Organizācijas "Alcohol Concern" pārstāvji informēja, ka veselības aprūpes un pretalkohola kampaņas darbinieki, kuri trešdien pulcējās īpašā konferencē, brīdinās valdību par to, ka valstī ir divreiz vairāk cilvēku, kas ir atkarīgi no alkohola, nekā to, kuriem ir atkarība no narkotikām.

"Pieci procenti ir atkarīgi no alkohola, bet 2,2 procenti ir atkarīgi no legālām un nelegālām narkotikām, tai skaitā medikamentiem, kas tiek izsniegti, uzrādot recepti," teikts "Alcohol Concern" izplatītajā paziņojumā.

Organizācija paudusi pārliecību, ka ir laiks ministriem iejaukties, lai pret alkohola lietošanu valstī tiktu īstenoti pienācīgi nopietni pasākumi.

"Katru dienu laikraksti ir pilni ar ziņām par to, kādu postu nodara alkohols - [tā lietošana] saistīta ar noziedzību, vardarbību un braukšanu dzērumā. Godīgi sakot, cilvēkiem, kuri saskaras ar šīm problēmām, ir apnikusi valdības pasivitāte," paziņojis organizācijas direktors Ēriks Eplbijs.

Viņš ierosinājis izstrādāt stratēģiju, kura tiktu koordinēta valstiskā un reģionālā līmenī, lai mazinātu alkohola postošo ietekmi uz sabiedrību.

"Alcohol Concern" paziņojumā paskaidrots, kas tiek saprasts ar atkarību no alkohola: "Ja pārmērīga dzeršana rada problēmas ģimenē, darbā, kā arī veselības traucējumus, tad var teikt, ka cilvēkam ir sākušās problēmas ar alkoholismu."

Labdarības institūcija informē, ka pēdējo desmit gadu laikā - līdz 1997.gadam - alkoholiķu skaits valstī palielinājies par aptuveni divām trešdaļām.

Alkohola lietošana ir cieši saistīta arī ar zaudējumiem britu rūpniecībā - tā zaudē 2,8 miljonus Lielbritānijas mārciņu gadā darbinieku alkoholisma vai tā izraisīto nelaimes vai nāves gadījumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!