Foto: stock.xchng
Par Lielbritānijas lielākā abortu pakalpojumu sniedzēja interneta vietnes uzlaušanu piektdien notiesāts kāds starptautiskā hakeru grupējuma "Anonymous" loceklis, kuram piespriests divu gadu un astoņu mēnešu cietumsods.

27 gadus vecais Džeimss Džefrijs nolaupīja aptuveni 10 000 vietnē reģistrējušos sieviešu personīgos datus, un Lielbritānijas Grūtniecības padomu dienesta (BPAS) zīmolu nomainīja ar "Anonymous" simbolu.

Slēpjoties aiz 1993.gadā nogalinātā kolumbiešu narkomafijas bosa Pablo Eskobara vārda, Džefrijs par uzbrukumu BPAS mājaslapai paziņoja mikroblogu vietnē "Twiter", nododot atklātībai arī tās administratora lietotājvārdu un paroli.

Bijušais programmēšanas students tiesā savu vainu atzina.

Policija apsūdzēto izsekoja ar viņa interneta pakalpojumu sniedzēja starpniecību, un 9.martā Džefrija mājā tika veikta kratīšana.

Tiesnesis Maikls Gledhils norādīja, ka apsūdzētā rīcība nodarījusi lielu kaitējumu labdarības organizācijai, jo mazināta tās uzticamība, kas savukārt ietekmējis cilvēkus, kuri izmanto tās pakalpojumus.

Tiesnesis arī uzsvēra, ka gadījumā, ja Džefrijs nelikumīgi iegūtos datus būtu publiskojis, kā viņš tika draudējis, sekas būtu bijušas briesmīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!