Foto: morgueFile
Lielbritānijas policija arestējusi piecus jauniešus, kurus tur aizdomās par uzbrukumiem lielo kompāniju mājaslapām internetā, lai atriebtos par skandalozās slepeno dokumentu publicēšanas vietnes "Wikileaks" dibinātāja Džuljēna Asanža vajāšanu, ziņo BBC.

Vīrieši arestēti Londonā, Hertfordšīrā un vēl trijās Lielbritānijas pilsētās. Vīrieši arestēti aizdomās par neseniem un vēl notiekošiem uzbrukumiem lielo kompāniju, piemēram, "Visa", "MasterCard", ",Pay Pal", "Amazon" mājaslapām. Šos hakeru uzbrukumus īstenoja grupa, kas sevi saukusi par "Anonymous".

BBC norāda, ka arestētie ir 15, 16, 19, kā arī 20 un 26 gadus veci vīrieši. Viņi visi atrodas apcietinājumā.

Vīrieši no daudziem datoriem sūtījuši uz dažādu sistēmu serveriem tik daudz pieprasījumu, ka tie vairs nav spējuši apstrādāt pienākušo informāciju. Tiesa, ne visi grupas uzbrukumi bijuši sekmīgi.

Vīrieši pauda, ka viņi ir nevis hakeri, bet gan "vidusmēra interneta lietotāji", kas vēlējušies aizstāvēt "WikiLeaks" pret netaisnīgajiem uzbrukumiem.

Iepriekš grupa arī bija pievērsusi Tunisijas un Ēģiptes varasiestāžu uzmanību, jo bija uzbrukusi abu valstu oficiālo iestāžu mājas lapām, atbalstot pret šo valstu valdību vērstas protesta akcijas.

"WikiLeaks" un tās līderis Džūljens Asanžs pasaules slavu ieguva pēc tam, kad interneta vietnē bija publicēti tūkstošiem slepenu dokumentu par karu Afganistānā, ASV diplomātisko saraksti, Krievijas gāzes gigantu "Gazprom" un citiem pasaules, to vidū, Baltijas aktualitātēm politikā. Pašu Asanžu gan apsūdz par dzimumnoziegumiem Zviedrijā, taču pašlaik viņš atrodas brīvībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!