Foto: EPA/Scanpix/LETA
Lielbritānijas pilsētā Redingā sestdien, 20. jūnijā, parkā sadurti vairāki cilvēki, no kuriem trīs gājuši bojā, bet trīs nopietni ievainoti, vēsta BBC.

Incidents noticis ap pulksten 19 pēc vietējā laika Forberijas parkā. Notikuma vietā policija arestējusi 25 gadus vecu vīrieti no Lībijas. Lai gan notikušais netiek klasificēts kā teroristisks uzbrukums, nozieguma vietā bija ieradušies antiterorisma vienības pārstāvji.

"Tas ir briesmīgs noziegums neatkarīgi no uzbrucēja motivācijas, un mēs parūpēsimies, lai policijai būtu viss nepieciešamais atbalsts," norādījis Redingas policijas pārstāvis Džons Kembels.

Vēlāk policija tomēr notikušo klasificēja kā teroraktu un izmeklēšanu līdz ar to pārņēmuši antiterorisma vienību virsnieki.

Kā norādījuši aculiecinieki, vīrietis centies sadurt pēc iespējas vairāk cilvēku. Aizdomās turamo izdevies ar regbija spēles elementu uz zemes nogrūst kādam no policistiem. Pēc policijas teiktā, šajā lietā nav neviena cita aizdomās turamā.

Dažas stundas vēlāk pēc notikušā parkā vienā no Redingas rajoniem policijas specvienības ielauzās kādā dzīvoklī. Pagaidām policija nav komentējusi, vai abi notikumi ir saistīti.

Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons svētdien sasaucis ārkārtas sēdi, kurā tiks spriests par incidentu Redingā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!