Lielbritānijas lauksaimniecības ministrs Niks Brauns pauda pārliecību, ka mutes un nagu sērga Lielbritānijā tiek pilnībā kontrolēta, neskatoties uz svētdien apstiprināto rekordlielo saslimšanas gadījumu skaitu.
Lielbritānijā svētdien tika apstiprināt 25 jauni saslimšanas gadījumi, kas ir lielākais vienā dienā apstiprinātais inficēto dzīvnieku skaits kopš krīzes sākuma, kuras laikā atklāti 164 slimi dzīvnieki.

Brauns sacīja, ka ir iespējams izsekot no kurienes nākuši visi atklātie slimie dzīvnieki, taču viņš neminēja, cik daudz saslimšanas gadījumi vēl varētu parādīties.

Taču Lauksaimniecības pārstāvis Tims Jeo uzsvēra, ka situācijas uzlabošanai nepieciešams izsludināt valstī ārkārtas situāciju, mirušo dzīvnieku atlieku dedzināšanā iesaistot palīgā armiju.

Savukārt Īrijas dabas resursu ministrs Hjū Bērns nosodīja Lielbritānijas vilcināšanos slimības izplatības apkarošanā un paziņoja: "Es domāju, ka tas ir skandāls. Es uzskatu, ka Lielbritānija šajā gadījumā ir rīkojusies pilnīgi nepareizi."

Viņš uzsvēra: "Izskatās, ka viņi uzskata, ka slimība atkāpsies pati no sevis - tā tas liekas man un daudziem cilvēkiem Īrijā, ka viņus pavisam maz uztrauc Lielbritānijas fermeru [stāvoklis] un pavisam maz uztrauc savi kaimiņi."

Brauns aizstāvēja savu attieksmi pret krīzi, apgalvojot: "Tā tiek kontrolēta. Tas, ko mēs nezinām, ir cik daudz infekcijas gadījumu atrodas inkubācijas periodā, kas izplatījās pirms stājās spēkā pārvietošanās ierobežojumi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!