Foto: AP/Scanpix

Lielbritānija palielinās savu izlūkdienestu darbinieku skaitu par 1,9 tūkstošiem, vēršoties pret teroristu vardarbības draudiem pēc Parīzē piektdien notikušajiem teroraktiem, pirmdien ziņoja britu mediji.

Šis solis, par kuru pirmdien paziņos Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, būs "lielākais Lielbritānijas drošības tēriņu pieaugums kopš [2005. gada] 7.j ūlija sprādzieniem Londonā", kuros gāja bojā desmitiem cilvēku, vēstīja laikraksts "Guardian".

"Es esmu apņēmies noteikt prioritāti resursiem, kas mums vajadzīgi terorisma draudu apkarošanai, jo britu tautas aizsargāšana ir mans kā premjerministra pienākums numur viens," teikts gaidāmajā Kamerona paziņojumā, kuru citēja "Guardian".

Paziņojumā teikts, ka ir nepieciešams "nodrošināt vairāk dzīvā spēka, lai cīnītos pret tiem, kas var iznīcināt mūs un mūsu vērtības".

Lielbritānijas izlūkdienestos MI5, MI6 un GCHQ pašlaik ir 12,7 tūkstoši darbinieku. Viņu skaits tiks palielināts par apmēram 15%, ziņoja "Guardian" un laikraksts "Financial Times".

Jau vēstīts, ka piektdienas vakarā teroraktos Francijas galvaspilsētā bojā gājuši ir 129 cilvēki, bet 352 cilvēki ir ievainoti. Uzbrukumos dzīvību zaudēja arī septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās paši.

Atbildību par uzbrukumiem, kas notika sešās vietās Parīzē, uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!