Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānija varētu izmantot bezpilota lidaparātus jeb dronus, lai veiktu novērošanas misijas Persijas līcī, raksta portāls "Sky News".

Tankkuģus, kuri dodas cauri Hormuza šaurumam, regulāri pavada arī britu karakuģi. Droni šīm misijām palīdzētu, veicot novērošanas darbus.

Lielbritānijas Gaisa spēki vairākus dronus izvietojuši Kuveitā. Šie droni veic misijas virs Sīrijas un Irākas, bet nepieciešamības gadījumā tos varētu piesaistīt arī citām misijām. Šobrīd virs Persijas līča patrulē ASV novērošanas lidaparāts. Arī Austrālija uz reģionu sūta patrulēšanas lidaparātu, vēsta medijs.

Izskanējis, ka dažas dienas pēc tam, kad Irāna aizturēja ar Lielbritānijas karogu kuģojošo tankeri “Stena Impero”, Islāma Republikas Jūras spēki pratinājuši tirdzniecības kuģus, cenšoties noskaidrot, vai uz klāja atrodas arī kāds Lielbritānijas pilsonis. Lai arī šobrīd tamlīdzīgas pratināšanas nenotiekot, Lielbritānijas Jūras spēku amatpersona norādījusi, ka situācija joprojām esot saspringta.

“Tiešs apdraudējums britu tirdzniecības kuģiem joprojām pastāv. Mēs neesam redzējuši neko, kas liktu domāt, ka Irāna ievēros savas starptautiskās saistības,” medijam atklāja komodors Dīns Basets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!