Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lielbritānijā šobrīd jau divas trešdaļas pieaugušo iedzīvotāju vakcinētas pret Covid-19, trešdien pavēstīja valdība, norādot, ka vakcinācijas kampaņas panākumi ir vēl viens arguments par labu lēmumam jaunnedēļ atteikties no lielas daļas pandēmijas dēļ ieviesto ierobežojumu.

Kopš vakcinācijas kampaņas sākuma decembrī injicētas 35 155 767 otrās vakcīnas devas, liecina oficiālās aplēses.

"Teju astoņus mēnešus kopš pirmās vakcīnas divas trešdaļas Apvienotās Karalistes pieaugušo saņēmuši abas devas," tviterī pavēstīja premjerministrs Boriss Džonsons.

"Paldies visiem, kas atsaucās, un tiem, kas palīdzēja vakcinēties citiem. Jūs esat iemesls, kāpēc mēs jaunnedēļ varēsim piesardzīgi mīkstināt ierobežojumus," norādīja premjers.

Sākot ar pirmdienu, valdība atcels vairumu ierobežojumu attiecībā uz publiskajām sanāksmēm Anglijā un ļaus darbu atsākt tādiem uzņēmumiem kā naktsklubi, kaut arī ir zinātnieki, kas brīdina, ka atvieglojumi ir pāragri, jo vīrusa delta variants turpina izplatīties strauji.

Attiecībā uz prasībām par sejas masku valkāšanu situācija Apvienotās Karalistes reģionos būs stipri dažāda, ja citas pilsētas un sabiedriskā transporta dienesti sekos Londonas mēra Sadika Hana piemēram.

Kaut arī valdība paziņojusi, ka Anglijā tiek atcelta prasība valkāt maskas, Hans paziņojis, ka masku valkāšana arī turpmāk būs obligāta pasažieriem Londonas transporta sistēmā, arī metro un autobusos.

Pārējās Apvienotās Karalistes daļas – Skotija, Velsa un Ziemeļīrija – īsteno savu veselības politiku un ierobežojumu mazināšanas virzienā dodas lēnāk.

Velsā atlikušie ierobežojumi tiks atcelti līdz 7. augustam, tomēr prasība par masku valkāšanu sabiedriskajā transportā un vairumā norišu telpās paliek spēkā.

Līdzīga pieeja tiks īstenota Skotijā, kur vairums ierobežojumu tiks atcelti līdz 9. augustam, bet masku valkāšanas prasība paliks spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!