Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijā tiesa pirmdien piespriedusi sešu gadu cietumsodu 26 gadus vecai sievietei, kura kopā ar bērnu devās uz Sīriju un tur pievienojās teroristiskajam grupējumam "Daesh" ("Islāma valsts").

Tarīna Šakila ir pirmā Lielbritānijas pilsone, kas pēc atgriešanās Lielbritānijā notiesāta par pievienošanos "Daesh".

Tiesnesis norādīja, ka sieviete labi apzinājusies, ka viņas izvēlētais dzīves ceļš, visticamāk, viņas mazo dēlu nākotnē padarīs par teroristu kaujinieku.

Šakila tika notiesāta par piederību teroristiskai organizācijai un terorisma popularizēšanu tviterī, pirms viņa pameta Lielbritāniju.

Tiesā izklāstītā informācija liecina, ka Šakila radikalizējusies internetā un 2014. gada oktobrī paziņojusi ģimenei, ka dosies brīvdienās uz Turciju. Tā vietā viņa devusies uz Sīriju, uz "Daesh" "galvaspilsētu" Raku.

Savā atvadu vēstulē radiniekiem jaunā sieviete paziņoja, ka dodas veidot visiem mājas debesīs, piebilstot, ka Allāhs sola cilvēkiem debesis, ja viņi upurē visu savu laicīgo dzīvi.

Rakā viņa dzīvoja plašā namā kopā ar citām sievietēm un kopā ar dēlu uzņēma pašbildes, tērpusies melnā galvassegā ar "Daesh" simboliku.

Citās fotogrāfijās, kas tika atrastas viņas telefonā, sieviete redzama ar Kalašņikova automātu.

Tomēr Šakilai dzīve "Daesh" režīmā likusies pārāk grūta un 2015. gada janvārī viņa kopā ar dēlu devusies bīstamā ceļā uz Turcijas robežu, kur nokļuvusi Turcijas armijas rokās.

Viņa tika aizturēta pagājušajā februārī Londonas Hītrovas lidostā pēc atgriešanās no Turcijas.

Tiesā Šakila apgalvoja, ka devusies uz Sīriju tikai tāpēc, ka vēlējusies dzīvot saskaņā ar šariata likumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!