Foto: AP/Scanpix
Lielbritānijas policija izvirzījusi apsūdzības 46 gadus vecajam Markam Bridžeram, vainojot viņu piecgadīgas meitenes Eiprilas Džonsas nogalināšanā. Mazās meitenes pazušana un joprojām valdošā neziņa par viņas likteni ir satricinājusi visu britu sabiedrību, vēsta raidorganizācija BBC.

Bridžers arestēts jau nākamajā dienā pēc meitenes pazušanas. Bērns pazuda netālu no savas mājas pirmdienas vakarā. Policija uzskata, ka meitene ir nogalināta. Bērna meklēšana turpinās, policijas ieskatā meitene vairs nav starp dzīvajiem.

”Detalizētāka pierādījumu izpēte ļauj izdarīt secinājumus, ka pierādījumi ir pietiekami, lai apsūdzētu Marku Bridžeru Eiprilas Džonsas nogalināšanā,” sestdien preses konferencē paziņojis rajona kriminālās tiesas pārstāvis Aivens Dženkins.

Bridžeru vaino arī bērna nolaupīšanā, viņam tiesas priekšā jāstājas nākampirmdien, 8.oktobrī.

No meitenes pazušanas brīža bērna meklēšanā iesaistījās arī vietējie iedzīvotāji, tāpat kinologi ar suņiem, kas gan nav apmācīti cilvēku mirstīgo atlieku meklēšanā. Eiprila Džonsa nav redzēta kopš aizvadītās pirmdienas vakara. Pēc liecinieku sacītā, viņa iesēdusies pie mājas piestājušā auto brīdī, kad ar citiem bērniem spēlējusies pagalmā.

Policija arestējusi Bridžeru pēc tam, kad liecinieki bija aprakstījuši auto, kurā Eiprila Džonsa iekāpa. Nākamajās dienās izmeklēšanā noskaidrots, ka Bridžers bieži attiecīgajā rajonā apciemojis savu bijušo dzīvesbiedri, viņu bērni kontaktējušies ar pazudušo piecgadīgo meiteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!