Foto: stock.xchng
Lielbritānija un ASV slēgušas savas vēstniecības Jemenā, reaģējot uz "Al Qaeda" atzara draudiem uzbrukt amerikāņu un britu objektiem Jemenā, vēsta ārvalstu mediji.

Jau gada nogalē ASV brīdināja Amerikas pilsoņus Jemenā par "pastāvīgajiem teroristu draudiem" pēc tam, kad "Al Qaeda" piederīgā teroristu organizācija aicināja pastiprināt uzbrukumus Rietumvalstu pārstāvjiem. "Mēs aicinām katru musulmani, kuram rūp viņa reliģija, palīdzēt izskaust draudus no Arābijas pussalas, nogalinot katru krustnesi, kas strādā viņu vēstniecībās vai citās vietās, un pasludināt karu pret visiem krustnešiem Muhameda pussalā uz sauszemes, jūrā un gaisā, "bija teiks teroristu paziņojumā.

Savukārt ASV paziņojusi, ka tā ir palielinājusi atbalstu Jemenai cīņai pret terorismu. Gada nogalē iekšējās cīņās Jemenā esot krituši vairāki desmiti cīnītāju.

Jau vēstīts, ka ar "Al Qaeda" saistītais Nigērijas pilsonis Umars Faruks Abdulmutallabs 25.decembrī neveiksmīgi mēģināja uzspridzināt uz Detroitu lidojošu ASV lidmašīnu. Šis gadījums ASV kārtējo reizi saasināja jautājumu par drošības iestāžu darba kvalitāti, jo tām bija informācija par iespējamo Abdulmutallaba bīstamību, taču viņš tika ielaists lidmašīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!