Lielbritānijai draud "reālas un nopietnas briesmas", ka tai varētu uzbrukt starptautiskais teroristu grupējums "Al Qaeda", ceturtdien parlamenta apakšpalātai paziņoja britu iekšlietu ministrs Deivids Blankets.
Jau trešo dienu Lielbritānijā ir izsludināta paaugstināta trauksmes gatavība. Hītrovas lidostu apsargā vairāk nekā 400 armijas kareivju, bet virs Londonas patrulē Karalisko gaisa spēku izlūklidmašīna "Nimrod".

Blankets noraidīja opozīcijas aicinājumus atklāt, kāda veida uzbrukums draud Lielbritānijai, sakot, ka būtu nepiemēroti sniegt komentārus par drošības pasākumiem Londonas Hītrovas lidostā un citur.

"Mums draud nopietnas briesmas. Mēs zinām, ka "Al Qaeda" mēģinās izraisīt cilvēku bojāeju un postījumus," sacīja ministrs.

"Mums jāsniedz sabiedrībai informācija, kas viņiem nepieciešama, lai aizsargātu sevi un citus .. taču mums jāizvairās no liekas cilvēku biedēšanas vai tāda ekonomiska un sociāla kaitējuma radīšanas, kas nāktu par labu teroristiem. Sabiedrībai jābūt modrai, bet ne satrauktai," uzskata Blankets, piebilstot, ka nedrīkst teroristiem ļaut noprast, ko varas iestādes zina par viņu plāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!