Lielbritānijas Aizsardzības ministrija 2009.gadā slēgusi Nezināmo lidojošo objektu (NLO) nodaļu, jo secinājusi, ka citplanētieši, visticamāk, neeksistē, un nodaļa nedod nekādu devumu aizsardzības veicināšanā, liecina piektdien publiskotie atslepenotie dokumenti.

Ziņojumā toreizējam aizsardzības ministram Bobam Einsvortam ministrijas darbinieks Karls Mantels norādīja, ka NLO nodaļa izmanto daudzus darbiniekus un patērē laiku, bet nedod neko derīgu aizsardzības jomā.

Mantela memorandā norādīts, ka pēdējo 50 gadu laikā neviens gadījums, par ko ziņots nodaļai, nav devis nekādus atklājumus, kas liecinātu par citplanētiešiem vai militāriem draudiem Lielbritānijai.

Memorandā atzīmēts, ka pēdējā laikā tiek saņemts arvien vairāk ziņojumu, tādēļ attiecīgi tiek nodarbināts arī lielāks skaits darbinieku, kuri tāpēc tiek atrauti no daudz svarīgākiem uzdevumiem.

Atslepenotie dokumenti dod ieskatu gadījumos, par kuriem ziņots NLO nodaļai pēdējos divus gadus pirms tās slēgšanas, tostarp par dīvainībām, kas novērotas Parlamenta ēkas un Stounhendžas tuvumā.

Laika posmā no 2000.gada līdz 2007.gadam Aizsardzības ministra saņēmusi vidēji 150 ziņojumus gadā, bet 2009.gada novembrī NLO nodaļai ziņots par 520 gadījumiem, liecina atslepenotie dokumenti.

Amatpersonas pieļauj, ka straujais ziņojumu skaita pieaugums ir saistīts ar ķīniešu laternu popularitāti. Palaistas gaisā, tās izskatās pēc lidojošām gaismiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!