Foto: AFP/Scanpix

Bijusī Lielbritānijas premjerministre Mārgareta Tečere izrakstīta no slimnīcas, kur kopš pagājušās nedēļas ārstējas pēc nelielas operācijas.

Avoti britu raidsabiedrībai BBC atklāja, ka Tečere no slimnīcas izrakstīta piektdien.

87 gadus vecās Tečeres palīgs lords Tims Bells, kas bija par Dzelzs lēdiju dēvētās Tečeres  sabiedrisko attiecību veidotājs trīs parlamenta vēlēšanās, kurās viņa uzvarēja, pēc viņas ievietošanas slimnīcā pagājušo ceturtdien, stāstīja, ka Tečere jūtas labi.

Slimnīcā bijusī Konservatīvās partijas līdere tika nogādāta, lai veiktu, kā to raksturoja Bells, "nelielu medicīnisku operāciju". Tiek vēstīts, ka viņai izoperēts neliels pūšļa izaugums.

Pašreizējais Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons no Konservatīvās partijas mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka vēl "lēdijai Tečerei drīzu izveseļošanos".

Pēdējos gados Tečere  sabiedrībā parādījusies reti, viņa pārdzīvojusi vairākus vieglus insultus, bet pēc ārstu ieteikuma publiskas runas nav teikusi kopš 2002.gada.

Tečere vasarā nepiedalījās Lielbritānijas karalienes Elizabetes II rīkotās pusdienās esošajam un bijušajiem premjeriem, kas tika rīkotas par godu karalienes 60.valdīšanas gadadienai. Tomēr oktobrī viņa jutās pietiekami labi, lai savu 87.dzimšanas dienu atzīmētu restorānā Londonā kopā ar savu dēlu Marku un viņa sievu.

Dzelzs lēdija cieš no vecuma demences, un viņas meita ir atzinusi, ka bieži ir jāatgādina Tečerei, ka viņas vīrs Deniss jau kopš 2003.gada ir miris.

1925.gada 13.oktobrī dzimusī Tečere bija Lielbritānijas premjerministre no 1979. līdz 1990.gadam. Viņa panāca Konservatīvās partijas uzvaru parlamenta vēlēšanās trīs reizes pēc kārtas. Pagaidām viņa ir vienīgā sieviete, kas vadījusi britu valdību, kā arī ir ilglaicīgākā 20.gadsimta Lielbritānijas valdības vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!