Foto: PantherMedia/Scanpix
Lielbritānijas raidorganizāciju uzraudzības dienests trešdien piesprieda 85 000 sterliņu mārciņu (70 000 latu) lielu naudassodu islāmistu telekanālam, šādi sodot to par kāda raidījuma vadītāja televīzijas ēterā pausto domu, ka nogalināt vajadzētu katru, kurš neciena pravieti Muhamedu.

Komunikāciju birojs (Ofcom) nosprieda, ka telekanāls "Noor TV" ir pārkāpis raidīšanas noteikumus, jo tā ēterā pērn 3.maijā izskanējuši aicinājumi uz vardarbību.

Soda naudas lielums atspoguļo kanāla veiktā pārkāpuma nopietnību, norādīja dienests, "Noor TV" licenci tomēr neatsaucot.

Pērn televīzijas pārraides laikā kāds skatītājs piezvanījis un vaicājis raidījuma vadītājam Allamam Muhamedam Farukam Nizami, kāds ir sods par necieņas izrādīšanu pravietim Muhamedam.

"Par to nav nekādu domstarpību," sacīja raidījuma vadītājs. "Par to nav pilnīgi nekādu šaubu, ka sods šādam cilvēkam, kurš izrāda necieņu pravietim, ir nāve."

Komunikāciju birojs nosprieda, ka kanāls ir "pārraidījis materiālu, kas, domājams, varētu iedrošināt vai kūdīt uz nozieguma pastrādāšanu". Turklāt kanāls arī "nav izrādījis pietiekamu atbildību attiecībā uz reliģisko programmu saturu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!