Foto: AP/Scanpix

Bekingemas pils meklē darbinieku, kura pienākums būs rūpēties par aptuveni 1000 karaļnama pulksteņiem, lai tie vienmēr darbotos un rādītu precīzu laiku, vēsta laikraksta "Mirror" interneta vietne.

Karaliskais pulksteņu uzraugs un saglabātājs par 1000 laikrāžu regulāru uzvilkšanu, saglabāšanu un uzturēšanu gadā algā saņemšot 31 tūkstoti mārciņu (26 tūkstoši latu).

Viens no lielākajiem darbinieka uzdevumiem ik gadu būs pulksteņu pagriešana uz ziemas laiku oktobrī un atpakaļ uz vasaras laiku martā.

Veiksmīgajam konkursa uzvarētājam tāpat būs jāatbild par karaliskās pulksteņu kolekcijas, kurā rezidencēs visā valstī ir gan torņu laikrāži, gan kabatas pulksteņi, saglabāšanu, restaurāciju un uzturēšanu.

Karaļnama amatpersona bāzēsies Bekingemas pilī un rūpēsies par pulksteņiem arī blakus esošajā Svētā Džeimsa pilī, bet tam būs arī jāceļo uz Vindzoras pili, Holiroudhausas pili, Balmoralu un Sandringamu.

Karalienes Elizabetes II oficiālajā interneta vietnē publicētajā sludinājumā norādīts, ka tiek meklēts eksperts, kas spējīgs izjaukt un iztīrīt mehānismus, un izgatavot jaunas detaļas.

Viena no galvenajām prasībām potenciālajam pulksteņu uzturētājam ir "spēja iekļauties strikti noteiktos termiņos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!