Foto: reuters/sanpix/leta

Slepenu, ar Lielbritānijas un ASV tirdzniecības sarunām saistītu dokumentu nopludināšana internetā satur visas pazīmes, kas liecina par mēģinājumu iejaukties Apvienotās Karalistes priekšvēlēšanu kampaņā, sestdien paziņojusi kultūras ministre Nikija Morgana.

Opozīcijā esošie leiboristi apgalvo, ka dokumenti apliecina valdošās Konservatīvās partijas ieceri tirdzniecības sarunās ar Vašingtonu piedāvāt privatizācijai valstij piederošo Nacionālo veselības aprūpes sistēmu (NHS).

Britu ļoti lolotā valsts kontrolētā NHS kļuvusi par vienu no svarīgākajiem jautājumiem kampaņā pirms 12. decembrī gaidāmajām parlamenta ārkārtas vēlēšanām.

Piektdien sociālo mediju vietne "Reddit" pauda viedokli, ka dokumentu nopludinātāju pēdas ved uz Krieviju, vairojot bažas, ka Maskava cenšas iejaukties Lielbritānijas priekšvēlēšanu kampaņā.

"No tā, kas publicēts vietnē, es saprotu, ka tie, kas šķietami šīs lietas saprot, saka, ka tam šķietami ir visas zināmas iejaukšanās formas pazīmes," sarunā ar sabiedrisko raidorganizāciju BBC izteikusies Morgana. "Ja tas tā ir, tad tas ir ļoti nopietni."

Tikmēr premjerministrs Boriss Džonsons norādījis, ka patiesība par dokumentu nopludināšanu vēl nav noskaidrota, atkārtoti uzsverot, ka šie dokumenti nepierāda leiboristu apgalvojumus, ka ASV prezidents Donalds Tramps pieprasa paredzamās tirdzniecības sarunas attiecināt arī uz NHS.

Valdība paziņojusi, ka cenšas noskaidrot šo jautājumu ar Nacionālā kiberdrošības centra atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!