Foto: Reuters/Scanpix
Birmingemā gājuši bojā trīs vīrieši, kurus notriekusi mašīna. Kā stāsta aculiecinieki, šie cilvēki sargājuši savu rajonu no marodieriem, trešdien informē raidsabiedrība BBC.

Līdz ar to nemieros bojāgājušo skaits pieaudzis līdz četriem cilvēkiem. Otrdien slimnīcā mira kāds Londonā sašauts 26 gadus vecs vīrietis.

Policijas pārstāvji atzīst, ka jāsaskaras ar "ārkārtēja līmeņa vardarbību". Mančestras policijas pārstāvis Gerijs Šeivens norādījis, ka nācies saskarties ar noziedznieku grupām, kuru vienīgais mērķis bijis "plaši sabiedriskās kārtības traucējumi".


Jau vēstīts, ka otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu Londonā, pateicoties pastiprinātajai policijas klātbūtnei, valdīja relatīvs miers, taču grautiņi izcēlās citās lielajās valsts pilsētās . To skaitā ir Birmingema, Mančestra, Selforda, Liverpūle un Notingema.

Jauniešu bandas demolēja un laupīja veikalus, dedzināja automašīnas un ēkas.

Līdz šim Mančestrā aizturēti 108 cilvēki un 23 izvirzītas apsūdzības par laupīšanu un sveša īpašuma bojāšanu.

Kā ziņots, vispirms nekārtības izcēlās Londonas Totenhemas rajonā, kur pagājušajā ceturtdienā apšaudē ar policiju gāja bojā kāds 29 gadus vecs vīrietis. Mierīga protesta demonstrācija pie vietējā policijas iecirkņa pagājušajā sestdienā 6. augustā noslēdzās ar grautiņiem, veikalu izlaupīšanu un ēku dedzināšanu.

Nākamajās dienās tas, ko varas iestādēs nodēvēja par "kopētu kriminālo aktivitāti", pārsviedās uz citiem Londonas rajoniem un tad arī uz citām pilsētām.

Jauniešu bandas, kas reizēm pulcināja līdz vairākiem simtiem dalībnieku, demolēja ēkas un iesaistījās sadursmēs ar policiju. Savas aktivitātes uzbrucēji koordinēja sociālajos tīklos internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!