Lielbritānijas organizāciju apvienība ir brīdinājusi valsts premjerministru Toniju Blēru, ka militāras darbības pret Irānu varētu būt postošas, informē ārvalstu prese.
Vadošās labdarības un ticības grupas mudina premjeru izdarīt spiedienu uz ASV, lai tiktu sāktas sarunas ar Teherānu, raksta BBC. Savā ziņojumā grupas norāda, ka Lielbritānijai būtu jādara viss, lai izvairītos no neiedomājamajām kara sekām.

Atgādināsim, ka Vašingtona līdz šim nav noraidījusi iespēju par militāru uzbrukumu Irānai, ja tā neatteiksies no savām kodolprogrammām. Irāna kategoriski atsakās piekāpties, jo tās kodolprogrammas paredzētas tikai nemilitāriem mērķiem, nevis kodolieroču izgatavošanai, kā apgalvo rietumvalstis.

Ziņojumā "Time to Talk: The Case for Diplomatic Solutions on Iran" Blērs tiek apsūdzēts par militāra uzbrukuma plāna izmantošanu sarunu veicināšanai. Oficiāli laižot klajā šo ziņojumu, bijušais nodarbinātības ministrs, Ārpolitikas centra vadītājs Stīvens Tvigs teica, ka militāra trieciena sekas Irānā būs ne tikai neaprakstāmas, bet pat neiedomājamas. "Pat saskaņā ar pašiem sliktākajiem scenārijiem paies vēl vairāki gadi, kamēr Irāna varēs iegūt kodolieročus," viņš apgalvo.

Turklāt ziņojumā izteikts brīdinājums, ka militāras darbības Irānā turpinās destabilizēt situāciju reģionā, un tās ietekme būs jūtama vēl vairākus desmitus gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!