Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas lidmašīnai ar tūristiem, kas augustā gatavojās nolaisties Ēģiptes kūrorta Šarmelšeihas lidostā, apmēram 300 metru attālumā pietuvojusies raķete, sestdien vēstīja britu laikrasti.

Tie ziņoja, ka incidents noticis ar aviokompānijas "Thomson Airways" lidmašīnu ar 189 pasažieriem, kas 23. augustā bija ieradusies no Lodonas. Lielbritānijas Transporta departamenta veiktā izmeklēšana secināts, ka nav runa par "mērķētu uzbrukumu", bet raķete raidīta plānotu Ēģiptes militāro mācību laikā.

Raķetes dēļ britu lidmašīnas piloti bijuši spiesti mainīt kursu. Pasažieri par notikušo nav informēti, vēstīja laikraksts "Daily Mail".

Jau ziņots, ka pagājušajā sestdienā Ēģiptes Sīnāja pussalā 23 minūtes pēc pacelšanās nogāzās ar zīmolu "Metrojet" strādājošās Krievijas aviokompānijas "Kogalimavia" lidmašīna, kas devās no Šarmelšeihas uz Sanktpēterburgu, un gāja bojā visi 224 tajā esošie cilvēki. Pēc neoficiālas informācijas, aviolainera melno kastu anaīze liecina, ka lidmašīna nogāzusies bumbas sprādziena dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!