Foto: DELFI
Britu likumsargi noskaidrojuši kopš 1987. gada meklēta likumpārkāpēja atrašānās vietu. Tiesas priekšā viņš gan nestāsies, jo ir miris, informē laikraksts "The Westerm Telegraph".

Velsā Pembrukšīrā dzimušais Endrjū Patersons savulaik tika apsūdzēts krāpniecībā. Viņš izmānījis kādam savas kompānijas klientam 17 000 mārciņas ( 14 000 latu). Patersons izvairījās no aresta un aizbēga no valsts. Visu šo laiku viņš ar svešu vārdu dzīvojis pārsvarā Indijā Goas štatā, kur 2011. gada oktobrī miris no sirdslēkmes.

Atbilstoši testmentam, viņa mirstīgās atliekas nogādātas apbedīšanai dzimtenē. Radinieki jau grasījušies rīkot bēres, kad iejaukusies policija. Likumsargi pavēlējuši atlikt ceremoniju, kamēr nebūs pārliecinājušies, ka nelaiķis patiešām ir viņu 24 gadus meklētais noziedznieks.

Trimdā Patersons dzīvojis ar Marka Etvuda vārdu un nodarbojies ar nekustamā īpašuma biznesu. Viņš izīrējis apartamentus Indijas, Indonēzijas, Grieķijas un Taizemes kūrortos.

Patersons arī paguvis trīs reizes apprecēties un radīt sešus bērnus. Viņš arī padarījis sevi "jaunāku". Atbilstoši pases datiem, Etvudam bija 51 gads, bet Patersona īstais vecums bija 58 gadi.

Pēc tam, kad policijas izmeklētāji pārliecinājās, ka Etvuds un Patersons ir viena un tā pati persona, viņi atļāva veikt apbedīšanu. Tā notika 21. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!