Foto: PantherMedia/Scanpix

Dzīvnieku kopēju, kuru piektdien, 24.maijā, Lielbritānijas zoodārzā saplosīja tīģeris, lielais kaķis, iespējams, ievilcis savā krātiņā, atsaucoties uz policijas ziņoto, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Tīģeris 24 gadus vecajai Sārai Maklejai uzbrucis aplokā savvaļas dzīvnieku parkā Doltonā Fērnesā Anglijas ziemeļrietumos. No gūtajām traumām sieviete slimnīcā nomira.

Vietējā policija pavēstījusi, ka tīģeris izmucis no sava krātiņa un iekļuvis teritorijā, kurā strādājusi kopēja, kur viņai uzbrucis. Policija pieļauj, ka zvērs dzīvnieku kopēju pēc uzbrukuma aizvilcis uz savu krātiņu. Detektīvi sacījuši, ka pie tīģera izbēgšanas vainojama "cilvēka vai kāda mehānisma kļūda".

Detektīvi, kuri izmeklē notikušo, uzsvēruši, ka ir ļoti svarīgi saprast, kas īsti notika un kā sieviete varēja sastapt tīģeri, kurš bija ieslēgts krātiņā. Pagaidām policijai izdevies noskaidrot, ka dzīvnieku kopēja bijusi personāla teritorijā, kurā dzīvnieki netiek ielaisti un nevar iekļūt. Tīģeri ir ieslēgti savos krātiņos, uzsver, policijā.

Zoodārza īpašnieks Deivids Gils pastāstījis, ka Makleja bijusi ar lielu pieredzi darbā ar tīģeriem un pret saviem pienākumiem izturējusies ļoti atbildīgi.

Makleja sestdien slimnīcā nomira no kakla un galvas traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!