Lielbritānijas policijā strādājošie sikhi vēlas, lai valdība izstrādātu ložu izturīgus turbānus, kas ļautu viņiem strādāt par policistiem, kuriem ir tiesības nēsāt šaujamieročus, nenoņemot galvassegas, piektdien vēsta laikraksts "Guardian".

Attiecībā uz sikhiem ir izņēmums prasībās valkāt bruņucepures, jo viņu reliģija prasa valkāt turbānu, taču šādā gadījumā viņi nav pietiekami aizsargāti un nevar kļūt par policistiem, kuriem ir tiesības nēsāt šaujamieročus.

Jaunizveidotās Lielbritānijas policijas sikhu asociācijas priekšsēdētāja vietnieks Gians Singhs Čalals sacīja, ka Iekšlietu ministrijai ir jāpieņem noteikumi, kas atzītu sikhu lomu policijā.

"Sikhi nevar kļūt par policistiem, kuriem ir tiesības nēsāt šaujamieročus, jo mūsu reliģija neļauj noņemt turbānu," sacīja Čalals. "Ir veikti pētījumi par ballistiska materiāla radīšanu turbāniem. Mēs vēlētos izmantot jebkādu iespēju, ka no sintētiskas šķiedras var izgatavot ballistisku produktu, kas nodrošinātu zināmu aizsardzības pakāpi, lai arī sikhu policisti varētu uzņemties šo lomu," viņš teica.

Lielbritānijas policisti nenēsā šaujamieročus, tiesības tos nēsāt ir tikai īpaši apmācītiem un attiecīgi ekipētiem policistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!