Foto: AP/Scanpix/LETA
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons Ukrainas galvaspilsētā Kijivā sestdien ticies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, vēsta BBC.

Vizīte notikusi, lai izrādītu solidaritāti ar Ukrainas tautu.

Saskaņā ar pēc tikšanās publiskoto informāciju Lielbritānija Ukrainas atbalstam nosūtīs 120 bruņutransportierus un pretkuģu raķešu sistēmas.

Borisa Džonsona vizīte Kijivā netika iepriekš izziņota, un pirmās norādes, ka viņš atrodas šajā pilsētā, parādījās, kad Ukrainas vēstniecība Londonā sociālajā tīklā "Twitter" ievietoja fotogrāfiju, kurā redzama viņa tikšanās ar Volodimiru Zelenski.

Paziņojumā pēc tikšanās Boriss Džonsons norādīja: "Tieši prezidenta Zelenska apņēmīgās vadības un Ukrainas tautas varonības un drosmes dēļ Putina necilvēcīgie mērķi tiek izjaukti."

"Šodien es skaidri norādīju, ka Lielbritānija ir nelokāmi kopā ar ukraiņiem šajā cīņā, un mēs esam tajā uz ilgu laiku," sacīja Lielbritānijas premjers.

Viņš arī uzsvēra, ka Lielbritānija un citas valstis, kas atbalsta Ukrainu, turpinās pastiprināt ekonomiskās sankcijas pret Maskavu.

Piektdien vizītē Kijivā ieradās Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena un Eiropas Savienības augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels, bet sestdien – arī Austrijas kanclers Karls Nēhammers. Taču Boriss Džonsons ir pirmais G7 valsts pārstāvis, kas militārā konflikta laikā ir devies vizītē uz Ukrainas galvaspilsētu.

Lielbritānija tikko jau bija paziņojusi par ieroču 100 miljonu mārciņu vērtībā piešķiršanu Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!