Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons ceturtdien ieradies iepriekš neizziņotā vizītē Lībijas galvaspilsētā Tripolē, atsaucoties uz premjera biroja paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

"Premjerministrs nolaidās Tripolē agrāk ceturtdien un pārrunās divpusējās attiecības ar Lībijas amatpersonām," pavēstīja premjera biroja pārstāvis. Kamerons vizītē paredzējis tikties ar savu Lībijas kolēģi Ali Zeidanu un uzstāties ziņu konferencē, kurā, kā paredzams, pieskarsies islāmistu kaujiniekiem draudiem reģionā.

Ceturtdienas rītā Kamerons jau tikās ar Lībijas iekšlietu ministru Ašuru Šuvailu un apmeklēja policijas akadēmiju, ziņo "Reuters".

Britu premjers kopā ar Francijas premjeru Nikolā Sarkozī Lībiju jau apmeklēja 2011. gadā pēc tam, kad nemiernieki ar ASV, Lielbritānijas un Francijas atbalstu bija gāzuši valsts vadītāju Muamaru Kadafi.

Lībijas jaunās varas iestādes kopš Kadafi gāšanas 2011. gadā cenšas kontrolēt daudzos bruņotos grupējumus, kas valstī saimnieko pēc revolūcijas beigām, bet valsts otra lielākā pilsēta Bangāzī pēdējos mēnešos piedzīvo vardarbības vilni.

Naftas ieguves valstij Lībijai ir nepieciešamas ārvalstu investīcijas un zināšanas, bet vardarbības dēļ Lielbritānija un citas Rietumvalstis pagājušajā nedēļā brīdināja savus pilsoņus pamest Bengāzī, skaidro "Reuters".

Jau vēstīts, ka septembrī kaujinieku uzbrukumā ASV konsulātam Bengāzī gāja bojā ASV vēstnieks Kristofers Stīvenss un vēl trīs amerikāņi. Janvārī pilsētā apšaudīta Itālijas konsula automašīna. Tāpat notikuši uzbrukumi dažādām diplomātiskajām misijām un palīdzības organizācijām un pagājušā gada laikā pilsētā ir nogalināti vairāk nekā 10 policijas virsnieku.

Pilsētā ir notikuši uzbrukumi islāma virziena sūfisma piekritēju svētnīcām un mošejām. Aculiecinieki stāsta, ka šos uzbrukumus realizējuši islāmistu kaujinieku, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!