Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas robežsardzes patruļkuģi otrdien aizturēja 69 migrantus, tai skaitā 10 bērnus, kas mēģināja šķērsot Lamanšu, ziņoja britu mediji.

Robežsardzes spēki septiņu stundu laikā pārtvēra piecas laivas ar migrantiem, kas no Francijas mēģināja nokļūt Lielbritānijā, vēstīja ziņu aģentūra "Press Association" (PA), atsaucoties uz Iekšlietu ministriju.

69 aizturētie migranti saskaņā ar pašu teikto bija Irākas, Irānas un Uzbekistānas pilsoņi.

"Tie, kas mēģina šķērsot Lamanšu nelielās laivās, pakļauj savu dzīvību lielām briesmām; un nežēlīgajiem noziedzniekiem, kas veicina [Lamanša] šķērsošanu, nerūp risks dzīvībām," PA citēja Iekšlietu ministrijas pārstāvja teikto.

Ministrijas pārstāvis piebilda, ka Lielbritānijas Robežsardzes spēki cieši sadarbojas ar Francijas amatpersonām, "lai tiktu galā ar šo bīstamo un nelikumīgo darbību", un ka patruļas Francijas pludmalēs ir divkāršotas.

Novembrī tika aizturēti 86 migranti, kas ar daudzām nelielām laivām mēģināja pāri Lamanšam nokļūt Lielbritānijā. Tas bija aizturēto migrantu rekordskaits.

Lielbritānija un Francija janvārī vienojās par kopīgu rīcības plānu, tostarp miljoniem eiro ieguldīšanu jaunā drošības aprīkojumā, pludmaļu un ostu pastiprinātu novērošanu ar drošības kamerām un abpusēju apņemšanos veikt migrantu atpakaļnosūtīšanu atbilstoši starptautiskām tiesībām un valstu likumiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!