Lielbritānijas tiesa divas āfrikāņu sievietes piektdien atzina par vainīgām astoņus gadus vecas meitenes spīdzināšanā un mēģinājumā viņu noslīcināt, jo viņas uzskatījušas bērnu par raganu
Meitene dzimusi Angolā un pēc tam, kad viņas vecāki pilsoņu kara laikā nogalināti, kopā ar vienu no notiesātajām sievietēm pārcēlusies uz Lielbritāniju, kur otra notiesātā, kas apgalvo, ka ir bērna tante, pakļāvusi viņu mēnešiem ilgām mocībām.

Meitene tika turēta badā, graizīta ar nazi, sista ar augstpapēžu kurpi un viņas acīs tika ierīvēti asie pipari, tādējādi cenšoties no viņas izdzīt ļauno garu.

Galu galā abas notiesātās ievietoja meiteni lielā veļas somā un gatavojās noslīcināt viņu Londonas kanālā. Bērns tika izglābts tikai pēc vīrieša, kas uzdodas par viņas onkuli, iejaukšanās.

Tiesnesis Kristofers Moss attaisnoja apsūdzētās apsūdzībā par sazvērestību nolūkā veikt slepkavību, taču vienu no viņām atzina par vainīgu cietsirdībā pret bērnu, bet otru - kūdīšanā uz vardarbību pret bērnu un tās atbalstīšanā.

Tiesnesis brīdināja abas sievietes, ka viņām būs jāpavada ilgs laiks cietumā pēc tam, kad viņš 8.jūlijā nolasīs galīgo spriedumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!