Lielbritānijas valdība apsver iespēju piemērot nodokli baņķieru prēmijām laikā, kad pieaug bažas par banku vadītāju apjomīgajiem tēriņiem, neskatoties uz globālo finanšu krīzi, pirmdien vēsta britu mediji.

Laikraksts "Financial Times" ziņo, ka Lielbritānijas finanšu ministrs Alisters Dārlings gatavojas piemērot nodokli baņķieru izsniegtajām prēmijām, kas pārsniegtu noteiktu līmeni.

Savukārt raidorganizācija BBC norāda, ka Lielbritānijas banku, kā arī tādu ārvalstīs bāzētu finanšu kompāniju kā "Goldman Sachs", "JP Morgan Chase" un "Deutsche Bank" Lielbritānijas struktūrvienību darbiniekiem varētu tikt noteikts jauns 12 mēnešu nodoklis.

Dārlings plānu ieviest jauno nodokli varētu prezentēt trešdien, kad ministrs publiskos pirmsbudžeta ziņojumu, kurā galvenā uzmanība būs vērsta uz Lielbritānijas finanšu stāvokli, kas piedzīvojis ievērojamu pasliktināšanos valsts īstenoto banku glābšanas pasākumu un ekonomikas lejupslīdes dēļ.

Tajā pašā laikā Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns nākošo četru gadu laikā valsts izdevumus gatavojas samazināt par 12 miljardiem sterliņu mārciņu (9,2 miljardiem latu), tādējādi cenšoties iegrožot apjomīgo budžeta deficītu.

Atklātībā nonākusī informācija liecina, ka daļēji nacionalizētā Lielbritānijas banka "Royal Bank of Scotland" darbiniekiem prēmijās gatavojas izmaksāt 1,5 miljardus mārciņu (1,15 miljardus latu), un bankas valde draudējusi pamest kompāniju, ja valdība to kavētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!