Foto: AFP/Scanpix

Pamatīgs ugunsgrēks pirmdienas vakarā izcēlies naftas bāzē pie Ukrainas galvaspilsētas Kijevas – liesmas otrdien pārņēmušas jau vismaz 16 cisternas ar degvielu, turpinās dzēšana, ziņo aģentūra UNIAN.

Varas iestādes uzsver, ka briesmas ir aiz muguras, taču tiek izsludināta evakuācija 2 kilometru zonā no notikuma vietas, ziņo "RIA Novosti".

Savukārt ziņas par cietušajiem un bojāgājušajiem atšķiras: Ukrainas Iekšlietu ministrija vēsta par pieciem bojāgājušajiem un 12 cietušajiem, taču iepriekš ziņots par 14 cietušajiem.

Kā raksta "RIA Novosti", ar dažādu pakāpju apdegumiem šobrīd slimnīcā nogādāti naftas bāzes darbinieki. Nav izslēgts, ka stiprā sadūmojuma dēļ, pie mediķiem griezīsies arī apkārtnes iedzīvotāji.

Pēc diennakts ilgās ugunsgrēka dzēšanas, glābējiem izdevies apstādināt uguns izplatīšanos, bet līdz pilnai ugunsgrēka likvidācijai vēl esot tālu.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Akovs izteicis cerību, ka tuvāko 12 stundu laikā ugunsgrēks tiks nodzēsts. Pēc viņa vārdiem, liesmu pārņemtas palikušas vien tās cisternas, kas uzsprāgušas no rīta. Otrai naftas bāzei briesmas vairs nedraudot.

Tāpat tiek ziņots, ka ap 19:00 pēc Maskavas laika, naftas bāzē tika atrastas trīs glābēju mirušās atliekas, kuri bez vēsts pazuda 9. jūnija vakarā, kad degošajā objektā ap astoņiem no rīta atskanēja spēcīgs sprādziens.

Vēlāk liesmas pārmetušās uz blakus esošo mežu. No naftas bāzei tuvējās armijas bāzes izvesta munīcija, paziņoja aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks.

Ugunsnelaimes likvidēšanā iesaistītas 62 ugunsdzēsēju tehnikas vienības un 308 cilvēki.

Uz notikuma vietu nosūtīti vairāk nekā 400 Nacionālās gvardes karavīru, kuru uzdevums ir palīdzēt glābšanas darbos un apķēdēt bīstamo teritoriju. Liesmas pārņēmušas arī ugunsdzēsēju un sanitāro transportu, stāsta kāds aculiecinieks.

Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga rīkošanās ar aprīkojumu naftas produktu zādzības mēģinājuma laikā, aģentūrai UNIAN atklāja avots tiesībsargājošajās iestādēs.

Tikmēr Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome izvirzījusi divas notikušā versijas.

"Divas šī ugunsgrēka sākšanās versijas: pirmā – un arī reālākā – tehniskās drošības noteikumu pārkāpums, otrā – tā ir diversija. Ugunsgrēka iemesls tiks noskaidrots tikai pēc tam, kad tas tiks pilnībā lokalizēts," preses konferencē paziņoja padomes sekretārs Oleksandrs Turčinovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!