Spēcīgo lietusgāžu dēļ Indijas pilsētā Bombejā un tās apkārtnē bojā gājušo skaits jau ir pieaudzis līdz vismaz 430 cilvēkiem, informē ārvalstu prese.
Vairāk nekā puse gājuši bojā pilsētā, kur pilnībā pārtraukta lidmašīnu satiksme un finansu tirgus darbības, savukārt armija ir iesaistījusies glābšanas darbos.

Meteorologi brīdina, ka lietavas varētu turpināties vēl divas dienas, raksta BBC.

Otrdien nokrišņu daudzums bija augstākais, kāds jebkad reģistrēts Indijā. Dažviet reģistrētais nokrišņu daudzums iepriekš nav novērots pat gada laikā, informē meteorologi.

Palīdzības dienestu darbinieki baiļojas, ka nāves gadījumu skaits, ko izraisījušas svētdien sākušās lietavas, varētu pieaugt.

Pašlaik turpinās darbs kādā ciematā uz dienvidiem no Bombejas, lai izglābtu aptuveni 100 cilvēkus, kas ir iesprostoti zem zemes nogruvumiem.

Cilvēki visbiežāk gājuši bojā, kad viņiem uzgāzušās ēku sienas, viņi tikuši iesprostoti savās automašīnās vai arī saņēmuši nāvējošu elektrības triecienu.

Kopš otrdienas rīta savos birojos, uz ceļiem, lidostās un dzelzceļa stacijās iesprostoti aptuveni 150 000 cilvēku. Pārplūdušo ceļu dēļ ir apstājusies jebkāda satiksme, un finansiālie zaudējumi reģionam pašlaik ir aprēķināti jau aptuveni 110 miljonu ASV dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!