Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā stipras lietusgāzes pirmdien izraisīja plūdus, kuros gājuši bojā vismaz septiņi cilvēki un pazuduši bez vēsts vēl septiņi, otrdien paziņoja amatpersonas.

Pēc lietavām applūda metro stacijas un lielākās ielas, un Seulas greznajā Gannamas rajonā automobiļi bija līdz pusei iegrimuši ūdenī.

Lietusgāzes, kas sākās pirmdien, ir spēcīgākais lietus Dienvidkorejā 80 gadu laikā, vēstīja ziņu aģentūra "Yonhap".

Vietējie mediji ziņoja, ka trīs pagrabā esoša dzīvokļa iemītnieki gāja bojā, applūstot viņu dzīvoklim.

Dažos Seulas rajonos, apkārtesošajā Kjongido provincē un ostas pilsētā Inčonā pirmdienas vakarā nolija vairāk nekā 100 milimetri lietus stundā. Seulas Dondžakas rajonā stundas laikā nolija vairāk nekā 141,5 milimetri lietus, un tā bija spēcīgākā lietusgāze kopš 1942.gada.

Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols deva valdības ierēdņiem rīkojumu evakuēt iedzīvotājus no augsta riska rajoniem, kā arī mudināja uzņēmumus atļaut to darbiniekiem otrdienas rītā ierasties darbā pēc elastīga laika grafika.

Pirmdienas vakarā Seulā tika ziņots par elektroapgādes pārtraukumiem. Stipra lietus dēļ daļēji bija apturēta metro un dzelzceļa satiksme.

Daudzi ceļi un tuneļi Dienvidkorejā otrdien bija slēgti drošības apsvērumu dēļ. Bija apturēta pasažieru prāmju kustība, tostarp no Inčonas ostas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!