ASV Teksasas štata vidienē jau četras diennaktis turpinās spēcīgas lietusgāzes, un to izraisītajos plūdos viens cilvēks gājis bojā un vēl viens pazudis bez vēsts.
Jutopijas pilsētiņā kāds vīrs noslīcis, kad savā traktorā devies palīgā citiem, un vēl viens cilvēks ierauts plūdu ūdeņu straumē, mēģinot to šķērsot automašīnā.

Vēl tikai pirms nedēļas šajos apvidos sausuma dēļ tika noteikti ūdens lietošanas ierobežojumi, bet nu dažviet nokrišņu daudzums sasniedzis gandrīz 400 milimetrus.

Sanantonio pilsētā zemākās vietas sedz vairākus desmitus centimetru dziļš ūdens, bet pa nesen vēl izžuvušajām strautu gultnēm brāžas mutuļojošas duļķainas straumes, raujot līdzi izgāztus kokus.

Palīdzības dienesti izmanto gan helikopterus, gan plostus, gan personiskos ūdenstransporta līdzekļus, lai nokļūtu pie cilvēkiem, kuru mājas vai automašīnas plūdi atgriezuši no ārpasaules.

Sebinelas upe, kas tek cauri Jutopijai, vairākās vietās applūdinājusi krastus un cauri visai pilsētiņai sākusi velties ūdens siena, stāsta vietējie iedzīvotāji. Daudziem nācies glābties kokos, un māju pirmie stāvi joprojām atrodas ūdenī.

Sanantonio apkaimē vienubrīd bija applūduši vairāk nekā simts ceļi, ieskaitot lielākās automaģistrāles.

"Viss, kas varēja applūst, ir applūdis. Šobrīd nav neviena ceļa, pa kuru varētu doties uz austrumiem, rietumiem, ziemeļiem vai dienvidiem," sacīja Hejas apgabala šerifs.

Sinoptiķi prognozē, ka tāds laiks var tupināties arī līdz ceturtdienai, kad ASV svin Neatkarības dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!