Foto: LETA

Lietuvas Iekšlietu ministrijas un Migrācijas departamenta vadītāji pirmdien parakstījuši dekrētus, kas aizliedz iebraukt valstī vēl 44 Krievijas pilsoņiem.

Iekšlietu ministrs Eimutis Misjūns ar savu parakstu apstiprinājis vēl 21 personas iekļaušanu tā dēvētajā Magņitska sarakstā, kurā tagad ir jau 70 uzvārdi.

Vēl 23 Krievijas pilsoņiem no pirmdienas aizliegts iebraukt Lietuvā saistībā ar iespējamiem apdraudējumiem valsts drošībai, ziņu aģentūrai BNS apliecinājusi Migrācijas departamenta vadītāja Evelīna Gudzinskaite.

Iekšlietu ministrs norādījis, ka paplašinātais saraksts stājies spēkā, bet saskaņā ar Ārlietu ministrijas ieteikumu un Lietuvas tiesību aktos paredzēto iespēju sarakstā papildus iekļauto personu vārdi netiks publiskoti.

Lietuvas Seims pērnruden pieņēma tā dēvēto Magņitska likumu, kas aizliedz iebraukšanu ārvalstniekiem, kuri saistīti ar liela apmēra korupciju, naudas atmazgāšanu vai cilvēktiesību pārkāpumiem. Likums stājās spēkā 1.janvārī, bet janvāra vidū Migrācijas departaments internetā publiskoja sarakstu, kurā tobrīd bija 49 cilvēki, tai skaitā Čečenijas republikas vadītājs Ramzans Kadirovs, Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins, bijušais Krievijas Iekšlietu ministrijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs vietnieks Oļegs Logunovs, kurš pārraudzīja ieslodzījumā mirušā fonda "Hermitage Capital" jurista Sergeja Magņitska lietu, vairāki tiesneši, Maskavas nodokļu inspekcijas vadītāji, tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, ierēdņi un citas personas.

Jau ziņots, ka Lietuva pirmdien arī pasludinājusi par nevēlamām personām trīs Krievijas diplomātus. Tādējādi tā līdz ar vēl 13 Eiropas Savienības (ES) valstīm, kā arī ASV, Kanādu un Ukrainu apliecinājusi solidaritāti ar Lielbritāniju saistībā ar tur notikušo uzbrukumu bijušam dubultaģentam Sergejam Skripaļam.

Kā paziņojis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs, šo personu darbība nav savienojama ar diplomāta statusu. Tāds formulējums nozīmē, ka Lietuva šos cilvēkus uzskata par Krievijas izlūkdienestu darbiniekiem, kas darbojas diplomātiskā statusa aizsegā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!