Lietuvas policija aizturējusi kravas automašīnas vadītāju, kura izelpā konstatētais alkohola daudzums sasniedza 7,27 promiles, kas 18 reizes pārsniedza pieļaujamo normu.
Policisti bija tik pārsteigti, ka neparastajā rādījumā vainoja alkometra defektu, taču vēlāk apstiprinājās, ka ierīce nebija bojāta.

Lietuvas policija 41 gadu veco Vidmantu Sungailu aizturēja sestdien nepilnus 100 kilometrus no galvaspilsētas Viļņas, kur viņš ar kravas automašīnu brauca pa divjoslu lielceļa vidu.

Atkārtotu pārbaužu rezultātā viņa asinīs konstatētas 7,27 promiles alkohola. Lietuvā autovadītājiem atļautā norma ir 0,4 grami.

"Šim cilvēkam bija jābūt beigtam, taču viņš joprojām vadīja automašīnu. Tam ir jābūt neoficiālam valsts rekordam," sacīja Lietuvas Ceļu policijas priekšnieks Sauļus Skvernelis. "Viņš bija pamatīgā reibumā un visu nopratināšanas laiku smaidīja."

Medicīnas speciālisti apgalvo, ka alkohola daudzums, kas lielāks par 3,5 gramiem uz litru asiņu, lielākajai daļai cilvēku ir nāvējošs.

"Tik saindētam cilvēkam būtu jāatrodas reanimācijā, nevis pie stūres," uzsvēra Kauņas Atkarību izraisošo slimību centra vadītājs Tautvīds Zikars. Viņš nekad iepriekš nebija dzirdējis vai lasījis par cilvēku tik lielā reibumā.

Sungailam piespriests 1110 ASV dolāru (606 latu) liels naudassods un līdz pat trim gadiem liegta autovadītāja apliecība. Pēc aizturēšanas viņš policijai paskaidroja, ka iepriekšējā naktī lietojis alkoholu un no rīta atžirgt mēģinājis, brokastīs izdzerot pudeli alus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!