Foto: DELFI.lt
Lietuvā kopējais jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 upuru skaits pieaudzis līdz 44, pirmdien paziņojis Sabiedrības veselības centrs. Tallina, Savukārt Igaunijā aizvadītajā diennaktī konstatēti četri jauni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un viens nāves gadījums ar tā izraisīto slimību Covid-19, pirmdien paziņojis Veselības departaments.

Sākotnēji ziņots, ka Lietuvā slimība prasījusi divu cilvēku dzīvības Klaipēdā, viens no viņiem miris mājās, otrs sākumā ārstēts no Covid-19 mājās, vēlāk ievietots Klaipēdas universitātes slimnīcā, kur miris.

Vēlāk apstiprinājies, ka ar koronavīrusu bija inficējies pie riska grupas piederošs pacients no Vilkavišķu rajona, kas sestdien miris Kauņas klīniskajā slimnīcā.

Kā pirmdien paziņoja Veselības ministrija, aizvadītajā diennaktī Lietuvā apstiprināti 11 jauni inficēšanās gadījumi un inficēto skaits pieaudzis līdz 1449.

Pēc tās sniegtās informācijas, svētdien veiktas 2287 analīzes, bet kopumā Lietuvā līdz šim veiktas 106 775 analīzes. 129 Covid-19 pacienti ārstējas slimnīcās, 16 no viņiem atrodas reanimācijā, 25 cilvēkiem nepieciešama skābekļa maska. Par atveseļojušamies atzīti 474 cilvēki, tai skaitā 94 mediķi.

Igaunijā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu sasniedzis 1647, bet nāves gadījumu skaits pieaudzis līdz 50.

Svētdien Austrumviru centrālajā slimnīcā Kohtla-Jervē miris 89 gadus vecs pacients, kuram bija diagnosticēta saslimšana ar Covid-19.

Pavisam Igaunijā veikta 48 406 analīzes nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 472 analīzes.

95 pacienti ārstējas slimnīcās, un septiņiem no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!