Foto: Shutterstock
Lietuvas Panevēžas apgabaltiesa piespriedusi 12 gadu un sešu mēnešu cietumsodu Nīderlandes pilsonim, kas atzīts par vainīgu plaša apmēra narkotiku kontrabandas organizēšanā.

Prokurori apsūdzētajam tika pieprasījuši brīvības atņemšanu uz 13 gadiem.

Trīs viņa organizētā grupējuma locekļiem Panevēžas apgabaltiesa jau pirms četriem mēnešiem piesprieda 12 un 11 gadu ieslodzījumu, bet pats kontrabandas organizētājs tika aizturēts vēlāk par viņiem un tiesāts atsevišķi.

Apsūdzētais bija iecerējis no Kirasao salas Mazo Antiļu salu grupā uz Klaipēdas ostu nosūtīt tūristu autobusa detaļās paslēptu šķidrumu, kurā izšķīdināti 26 kilogrami kokaīna. Bija paredzēts, ka nozieguma līdzdalībnieki ieradīsies Lietuvā, lai no šķīduma iegūtu pulveri.

Par gaidāmo sūtījumu Lietuvas Ģenerālprokuratūru informēja Hamburgas prokuratūra, lūdzot pārtvert autobusu, kurā Hamburgas muita kokaīna šķīdumu pirms tam bija aizvietojusi ar citu šķidrumu.

2011.gada vasaras nogalē Lietuvas kriminālpolicijas darbinieki Utenas rajonā aizturēja kontrabandas līdzdalībniekus, kuriem bija uzdots iegūt kokaīna pulveri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!