Foto: DELFI.lt
Divu nedēļu laikā Lietuvā no narkotiku pārdozēšanas miruši septiņi narkomāni. Viņu nāvē aizdomās tiek turēta valstī jauna apreibinošā viela – karfentanīls, atsaucoties uz policiju, vēsta portāls "Delfi.lt".

Minētā viela ir nāvējoši bīstama, brīdina Eiropas Narkotiku un narkomānijas novērošanas centrs, kā arī Narkotiku apkarošanas pārvalde. Šī narkotika rada lielu pārdozēšanas bīstamību.

1. oktobrī no pārdozēšanas miruši divi cilvēki. 1989. gadā dzimis vīrietis atrasts pie romu tabora (attēlā) Dariausa un Gireno ielā Viļņā, bet 1983. gadā dzimis kungs pašā taborā.

2. oktobrī šai pašā ielā atrasts 1982. gadā dzimuša vīrieša līķis. 11. oktobrī netālu no tabora atrasti 1979. un 1971. gadā dzimušu vīriešu līķi.
14. oktobrī Viļņas lidostas tualetē atrasts 1974. gadā dzimušas sievietes līķis. Pēdējais līdz šim zināmais upuris ir 1987. gadā dzimis vīrietis, uzskaita portāls.

"Jauno narkotiku karfentanīlu sāka lietot nesen. Tā ir narkotiska viela, kuras sastāvā ir heroīns. Tāds maisījums ir ļoti bīstams cilvēka veselībai un dzīvībai," skaidro Viļņas apriņķa policijas priekšnieks Paulus Radvilavičus, papildinot, ka tas ir sintētisko un augu valsts izcelsmes narkotiku maisījums.

Policijas pārstāvis turpina, ka no narkotikām mirst arī tad, ja tās lieto alkohola reibumā esoši cilvēki. Savukārt līdz ar aukstā laika iestāšanos narkomāni mēdz mirt, jo pēc dozas uzņemšanas uz ielas nosalst.

"Es šaubos, ka taborā pārdot tīru heroīnu, no kura ļaudis mirst kā mušas. Narkomāni bieži mirst no pārdozēšanas, bet aizdomas izraisa grupveida nāves gadījumi. Tāpēc ir aizdomas, ka bez heroīna tur ir vēl kaut kas," komentē Veselībai ekstrēmu situāciju centra pārstāve Laima Gruzdīte.

Viņa arī skaidro, ka narkomāni mēdz domāt, ka lieto heroīnu, taču taborā pirktajās narkotikās tas var pat vispār nebūt un vielas patiesībā ir pavisam citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!