Nākamā gada otrajā ceturksnī starp abām Lietuvas lielākajām pilsētām Viļņu un Kauņu kursēs valstī pirmais divstāvu elektrovilciens. Lietuvas valsts kompānijai "Lietuvos geležinkeliai" to piegādās pazīstamā koncerna "Škoda" Čehijas filiāle "ČKD Vagonka". Pēc diviem mēnešiem tam pievienosies vēl viens tāds pats elektrovilciens, ziņo biznesa laikraksts "Bizness & Baltija".
Čehu vilcienos būs trīs vagoni, kas paredzēti 500 pasažieriem. Tajā būs 330 sēdvietas, un jādomā, ka pārējiem vajadzēs stāvēt kājās. Divi stāvi nav vienīgā iezīme, ar kuru šie vilcieni atšķirsies no parastajiem elektrovilcieniem. 100 kilometrus no Viļņas līdz Kauņai tie nobrauks mazāk nekā stundā. Patlaban pasažieriem šādam ceļojumam jātērē vidēji pusotra stunda. Cik maksās biļete šādā vilcienā, pagaidām neziņo.

Kā izteicās dzelzceļa kompānijas "Lietuvos geležinkeliai" direktors attīstības jautājumos Alberts Šimens, patlaban notiek sarunas ar "ČKD Vagonka" par jauno vilcienu cenu. Tomēr jau tagad var sacīt, ka katrs sastāvs maksās ne mazāk kā 20 miljonus litu (4,08 miljonus latu). Maz ticams, ka analoģisku elektrovilcienu Eiropā varētu nopirkt par mazāku summu, jo citi ražotāji prasa par to daudz vairāk. Tomēr Lietuvas pārstāvji cer, ka šis projekts varētu saņemt Eiropas Savienības finansiālo palīdzību.

Kā lēš speciālisti, lai pilnībā nodrošinātu Viļņas-Kauņas pasažieru maršrutu, būs vajadzīgi četri šādi divstāvu elektrovilcieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!