Foto: DELFI.lt

No piektdienas visi mazumtirdzniecības tīkla "Lidl" veikali Lietuvā apkalpos tikai tos klientus, kuriem ir Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanās sertifikāts, vēsta portāls "Delfi.lt".

Šādu lēmumu apkalpot tikai pircējus ar sertifikātiem jeb "iespēju pasēm", kā tos sauc Lietuvā, pieņēmis pats "Lidl", ņemot vērā jaunos noteikumus par pieļaujamo platību uz katru pircēju.

Veselības ministrijas noteikumi paredz, ka no piektdienas veikalos ir jāierobežo pircēju skaits tā, lai uz katru apmeklētāju būtu vismaz 30 kvadrātmetri telpas platības. Taču šāds nosacījums nav jāievēro, ja tiek ielaisti tikai klienti ar "iespēju pasēm".

Līdz šim "Lidl" apkalpoja visus pircējus, jo ķēdes veikali nepārsniedz 1500 kvadrātmetru platību un neietilpst lielveikalu kategorijā, kur ir spēkā nosacījums par iekļūšanu tikai vakcinētiem, pārslimojušiem vai cilvēkiem ar negatīvu Covid-19 testu.

"Lidl" pārstāvji skaidro, ka ir novērtēti abi turpmākās darbības varianti un nolemts palikt tikai pie vakcinēto un pārslimojušo klientu apkalpošanas. Šī varianta priekšrocību uzrādījis arī eksperiments trīs "Lidl" veikalos.

"Tāpat mēs atceramies, kādas neērtības ļaudīm radīja plūsmas regulēšana karantīnas laikā, tāpēc uzskatām par daudz racionālāku lēmumu pieņemt tikai klientus ar "iespēju pasēm"," paskaidroja "Lidl" Lietuvas ģenerāldirektors Radostins Rusevs-Peine.

Lietuvā otrdien inficēšanās ar Covid-19 apstiprināta vēl 3331 personai, bet 11 cilvēki miruši. Pavisam līdz šim infekcija diagnosticēta 376 089 cilvēkiem. Ar Covid-19 miruši 5511 cilvēki.

Slimnīcās ārstējas 1669 Covid-19 pacienti, 157 no tiem atrodas reanimācijā.

Pret Covid-19 Lietuvā vakcinēti 1 784 426 cilvēki, pabeigts vakcinācijas kursss ir 1 645 708 cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!