Foto: DELFI.lt

Lietuvas Bruņoto spēku poligonā Pabradē šonedēļ mācībās pirmo reizi izmēģinātas kājnieku kaujas mašīnas "Boxer", kas iepirktas no Vācijas un kuru nosaukums Lietuvā nomainīts pret "Vilkas" ("Vilks").

Kā paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija, mācībās izmēģināta šaušana ar šo mašīnu bruņojuma sistēmām - 7,62 milimetru ložmetēju un 30 milimetru lielgabalu MK-44S.

"Karavīri trenējās efektīvi izmantot ieroču vadības viedierīces un ātri iznīcināt mērķus," norādījis Lietuvas armijas Sauszemes spēku mācību centra eksperts Deivis Kurtinaitis, piebilstot, ka mācībās izdevies panākt augstu trāpījumu līmeni.

Kaujas mašīnas "Vilkas" bruņotas arī ar vadāmām prettanku raķetēm "Spike LR", kuras paver iespēju neitralizēt pretinieka bruņutehniku.

Pirmās kaujas mašīnas Lietuvai oficiāli tika nodotas jūlija sākumā. Šis pirkums ir lielākais Lietuvas Bruņoto spēku vēsturē, un tā kopējā summa sasniedz gandrīz 386 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka Lietuva saskaņā ar 2016. gadā parakstītu līgumu no Vācijas iepērk 88 šādas bruņumašīnas, ko paredzēts piegādāt līdz 2021. gada nogalei, bet šā gada laikā Lietuvai būtu jāsaņem 15 mašīnas.

Ar tām tiks apgādāti Lietuvas armijas Sauszemes spēku bataljoni Alītā un Ruklā, kas veido armijas ātrās reaģēšanas spēku pamatus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!