Lietuvas specvienības "Aras" darbinieki naktī uz otrdienu Panevēžā triecienā ieņēma dzīvokli, kurā noziedznieks Virginijs Savickis turēja divus ķīlniekus, un nošāva Savicki, žurnālistiem paziņoja Lietuvas galvenais policijas komisārs Vītauts Grigaravičs.
Lēmums par dzīvokļa ieņemšanu tika pieņemts, kad sarunās ar Savicki netika panākti nekādi rezultāti. Noziedznieks mēģināja pretoties un tika nošauts.

Viens no ķīlniekiem - 13 gadus vecs skolēns Aleksandrs Špiļavijs - bija šokā un tika hospitalizēts. Pēc dažām ziņām, zēns bija viegli ievainots rokā. Otrs ķīlnieks bija gados veca sieviete, kas nav cietusi.

Lietuvas policija pirmdienas rītā ieguva informāciju, ka Panevēžā manīti divi bandīti - 31 gadu vecais Romualds Zamolskis un 25 gadus vecais Virginijs Savickis, kas tika turēti aizdomās par smagu noziegumu izdarīšanu. Viņi pirms dažiem mēnešiem izbēga no Žiegždru psihoneiroloģiskās slimnīcas.

Kad likuma sargi centās apturēt taksometru, kurā noziedznieki brauca, viņi sāka šaut uz policistiem, kas apšaudē nav cietuši. Pēc tam likumpārkāpēji izkāpa no taksometra un aizbēga katrs uz savu pusi, paslēpjoties divās privātmājās.

Zamolskis tika ievainots, bet aizbēga un vēl tiek meklēts. Savickis uz ielas sagrāba skolnieku un, izmantojot viņu par dzīvu vairogu, iekļuva daudzstāvu nama dzīvoklī un tur aizbarikādējās.

Ķīlnieku krīzes risināšanā iesaistījās gan pilsētas, gan rajona policijas vienības, gan īpašo uzdevumu vienības. Uz Panevēžu devās Lietuvas ģenerālprokurors Antans Klimāvičs un vairāki augsta ranga prokuratūras darbinieki un izmeklētāji.

Zamolskis un Savickis tiek turēti aizdomās par bruņotu uzbrukumu bankas "Lietuvos Žemes Ukios Bankas" inkasentiem pie kāda Viļņas lielveikala 17.aprīlī, piecu cilvēku slepkavībām, policistu ievainošanu Viļņā un Kauņā, kā arī par citiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!