Foto: DELFI

Lietuvas robežsargi no Kalvarijas robežkontroles punkta uz valsts robežas ar Poliju aizturējuši četrus nelegālos imigrantus no Vjetnamas, kurus pavadīja viens Krievijas un trīs Latvijas pilsoņi, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Robežsargi trešdien apturējuši trīs automašīnas ar Latvijas reģistrācijas numura zīmēm, kas kolonnā brauca uz Poliju pa autoceļu Marijampole-Suvalki.

""BMW 525" vadītājs bija 21 gadu veca Latvijas pilsone. Viņa bija acīmredzami nervoza. Robežsargi arī apturēja "Volvo V70", kas brauca aiz "BMW 525" un to vadīja apturētās sievietes 30 gadus vecais brālis. "Volvo" atadās arī pasažieris - 42 gadus vecs Latvijas pilsonis," informēja dienests.

Vēlāk Lietuvas robežsargi arī apturēja 25 gadus veca Krievijas pilsoņa vadītu automašīnu "Mercedes Benz CLS 320". To redzot, apturētie Latvijas pilsoņi sāka acīmredzami nervozēt. Jaunā sieviete mēģināja salauzt savu mobilo telefonu, bet robežsargiem izdevās viņai to atņemt.

Izrādījās, ka "Mercedes Benz CLS 320" starp priekšējiem un aizmugures sēdekļiem bija paslēpti divi vīrieši, bet vēl divi atradās bagāžas nodalījumā. Trīs no četriem nelegālajiem migrantiem bija Vjetnamas pases bez Šengenas zonas vīzas, bet ceturtajam vīrietim nebija personu apliecinošu dokumentu.

Krievijas un Latvijas pilsoņi ir aizturēti, bet imigranti no Vjetnamas nogādāti Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta Ārvalstnieku reģistrācijas centrā Pabradē.

Sākta pirmstiesas izmeklēšana par cilvēku kontrabandu, par ko aizdomās turētajiem draud līdz astoņiem gadiem ilgs cietumsods.

Lietuvas robežsargi šogad ir aizturējuši 17 Latvijas pilsoņus, kas Lietuvas teritorijā pārvadāja nelegālos migrantus. Lietuvā šogad ir aizturēti 276 nelegālie migranti no Vjetnamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!