Lietuvas nekustamā īpašuma tirgus pagājušajā gadā ir sasniedzis straujāko pieaugumu pēdējo gadu laikā un dzīvokļu cenas lielākajās Lietuvas pilsētās ir palielinājušās vidēji par 50% un atsevišķos tirgus sektoros pat par 120%, liecina nekustamā īpašuma kompānijas "InReal" dati.
Māju cenas Lietuvas lielākajās pilsētās pērn ir palielinājušās vidēji par 30%, bet atsevišķos gadījumos cenu kāpums ir sasniedzis 70%.

Visvairāk palielinājās zemes cenas - dzīvojamajiem objektiem paredzētās zemes cenas auga par 70%, bet komerciālajai apbūvei paredzētās zemes cenas palielinājās vidēji par 75%, bet atsevišķos gadījumos - pat par 215%.

Dzīvokļu cenas, rēķinot uz vienu kvadrātmetru, Viļņā pagājušajā gadā palielinājās par 55%, Kauņā - par 25% un Klaipēdā - par 65%.

"InReal" norāda, ka pašreizējā situācija Lietuvas nekustamā īpašuma tirgū ir saistīta ar fundamentāliem ekonomiskiem faktoriem - kopējo ekonomikas pieaugumu, iedzīvotāju ienākumu pieaugumu, zemajām procentu likmēm un alternatīvu investīciju instrumentu nepopularitāti.

Kompānijas pārdošanas direktors Rims Kirdulis norāda, ka jaunu dzīvokļu piedāvājums tirgū šobrīd neapmierina daudz augstāko pieprasījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!